Амазонови корисници одлазе на друштвене медије након мистериозног затварања рачуна [Упдатед]

Стотине Амазонових клијената је прешло на друштвене медије да би изразиле фрустрације због тога што су њихови рачуни мистериозно деактивирани, без икаквог разлога од стране онлине продавца. Протекле недеље, корисници су пријавили да се приликом покушаја пријављивања на Амазон рачуне појављује порука у којој се наводи да кориснички рачун повезан са њиховом адресом е-поште не постоји. Чини се да су и Приме и нон-Приме чланови погођени.

Након контактирања Амазона, клијентима су дата различита објашњења зашто су њихови рачуни деактивирани. Неки тврде да им представници служби за кориснике не могу дати јасан одговор, док је другима речено да су прекршили Амазонове услове коришћења, а да им се не каже како они су то учинили.

Приватна Фацебоок група за угрожене кориснике сада има скоро 3.000 чланова. Према извјештају Бусинесс Инсидер-а, неки купци у тој Фацебоок групи признали су да крше Амазонову политику прегледа тако што су оставили позитивне критике за производе које су добили бесплатно или у замјену за награду као поклон картица.

Међутим, то не укључује све погођене кориснике, од којих многи тврде да су и даље у мраку о томе зашто су њихови рачуни деактивирани и како су можда прекршили услове коришћења услуге компаније. Клијенти су основали још једну приватну Фацебоок групу у којој постоје претње класном акцијом против Амазона; група тренутно има преко 700 чланова.

#АмазонЦлосед хасхтаг на Твиттеру и даље је бомбардован бесним клијентима који тврде да их је Амазон занемарио одговоре које желе. Међутим, према извјештају ЦНБЦ-а, Амазон каже да је ово питање "потакнуто кампањом друштвених медија вођеном од стране лоших актера", истичући да је затварање рачуна потакнуто кршењем смјерница заједнице.

Ова ситуација је на прагу предсједника Трумпа који напада Амазон, наводећи моћ малопродајног трговца у тренутку када трговци од цигле и малтера одлазе из пословања. Председник Трумп је такође лажно тврдио то Васхингтон ПостНовине у власништву директора Амазона Јеффа Безоса, дјелују као "лобисти" за Амазон.

Као одговор на Арсова питања, представник Амазона је дао ову изјаву: "Амазон је предузео акције против лоших актера и оних који су прекршили правила наше заједнице. Ако било који клијент верује да је њихов налог затворен грешком, охрабрујемо их да нас контактирају директно тако да можемо прегледати њихов рачун и предузети одговарајуће акције. "