Онлине играње може бити заустављено због укидања неутралности мреже, каже ЕСА

Група за лобирање у индустрији видео игара придружује се тужби која настоји да поново успостави правила о неутралности мреже у САД-у, рекавши да би укидање неутралности мреже могло наштетити мултиплаиер онлине играма које захтијевају робусне интернет везе.

Ентертаинмент Софтваре Ассоциатион (ЕСА) је јуче поднела захтев за дозволу да интервенише како би подржала случај против Савезне комисије за комуникације. Тужба, коју је поднијела мјешавина генералних одвјетника Демократске државе, технолошких компанија као што су Мозилла и групе за заступање потрошача, настоји преокренути гласање ФЦЦ-а у просинцу 2017. године како би се елиминирала правила о неутралности мреже.

ЕСА је саопштила да ће њени чланови бити повређени због укидања "зато што налог ФЦЦ-а дозвољава ИСП-овима да предузму радње које могу угрозити брзе, поуздане и ниске латенције везе које су критичне за индустрију видео игара."

ЕСА: Нет неутралност штити онлине игре

Правила о неутралности мреже забрањују Интернет провајдерима да блокирају или гуше законити интернет саобраћај и спречавају плаћене договоре о приоритетима у којима би ИСП-ови наплатили онлине услуге за бољи приступ корисницима Интернета. Правила су технички још увек у књигама све док америчка канцеларија за управљање и буџет не одобри неке "модификоване захтеве за прикупљање информација".

У сажетку ЕСА, који је поднесен америчком Апелационом суду за Цирцуит Дистрицт оф Цолумбиа, каже се да су правила која не блокирају и не гуше кључна за индустрију видео игара:

ФЦЦ-ов налог елиминише правила која спречавају добављаче широкопојасног приступа да блокирају, гуше и на други начин ометају приступ потрошача на садржај на мрежи. У недостатку ове заштите, ЕСА и њене компаније чланице неће имати ефикасну правну заштиту од понашања пружалаца широкопојасних услуга које нарушавају доживљаје онлине видео игрица потрошача. Посебно, провајдерима широкопојасног приступа је сада дозвољено да се баве праксама које деградирају потрошачки промет. То би, са своје стране, могло имати значајне посљедице за уживање у мрежним играма за више играча и услугама играња игара у облаку, које захтијевају везе са ниском латенцијом како би подржале брзу и континуирану интерактивност.

Док провајдери музике и стримовања филмова могу да користе баферирање да би одговорили на проблеме са мрежом, ЕСА је рекла да "игре не могу бити бафероване да би се надокнадили проблеми са широкопојасном везом."

Међутим, ЕСА није забринута само због онлине игара - поништење неутралности мреже такође може наштетити преузимању великих игара, каже ЕСА. "Деградација потрошачког саобраћаја може такође утицати на мреже дистрибуције игара, које зависе од адекватне и конзистентне пропусности за правовремену испоруку великих датотека", написала је група. "ЕСА стога подржава примјењиве отворене интернетске заштите које су допринијеле динамичном расту, конкуренцији и иновацијама у индустрији видео игара."

ЕСА представља велике играче у индустрији видео игара као што су Сони, Нинтендо, Мицрософт, Бетхесда, Цапцом, Диснеи, ЕА, Епиц Гамес, Конами, Магиц Леап, Нвидиа, Убисофт, Скуаре Еник и Варнер Брос.

"Потрошачи заслужују правила пута који спречавају блокирање, пригушивање и друга рестриктивна понашања", изјавио је генерални савјетник ЕСА Стан Пиерре-Лоуис. "ЕСА ће то учинити у наредним мјесецима у име америчких играча и произвођача игара."

Више онлине компанија брани неутралност мреже

Као интервенијент у предмету, ЕСА може бити заступљена у усменим аргументима и подноси поднеске у прилог тужби. ЕСА ће играти сличну улогу као и Интернетска асоцијација, лобистичка група за Амазон, Гоогле, Фацебоок, Нетфлик и друге веб компаније, које су такође поднијеле приједлог за интервенцију ове седмице.

У саопштењу Интернет асоцијације наводи се да укидање неутралности мреже оставља интернет компаније и потрошаче "без ефикасне правне заштите против провајдера широкопојасног приступа интернету који нарушавају конкуренцију и ометају комуникацију спречавањем или обесхрабривањем потрошача да дођу до онлине садржаја по свом избору".

Интернетска асоцијација је такође приметила да укидање елиминише ФЦЦ надзор над споровима за плаћање интерконекције, што може да угрози квалитет онлине услуга када пружаоци садржаја одбијају да плате цену коју ИСП захтева за директне мрежне везе.

Неколико других група поднело је ове седмице поднеске да подржи случај против ФЦЦ-а. Међу њима су Национална асоцијација регулатора комуналних служби, Удружење за индустрију рачунара и комуникација и Савез писаца Америке, Запад.

ФЦЦ, као окривљени у предмету, биће подржан од стране интервенирајућих који се противе правилима о неутралности мреже. Лоби групе које представљају сваког главног интернет провајдера и мобилног широкопојасног провајдера у САД већ су поднијеле приједлоге за подршку ФЦЦ-у у случају.

Случај је назван Мозилла Цорпоратион против Федералне комисије за комуникације и Сједињених Америчких Држава.

Погледајте видео: Хероји одбране 1999. цео филм - Овако се заиста бранио Космет. Oво је права ИСТИНА. (Децембар 2019).